Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fa földangyal

2010.09.30

Fa

 

A kozmikus és a földi energiák között harmóniát teremt, Eget és Földet összeköti, földelés, állandóság, tartás, alkalmazkodás.

A Fa földangyal energiája bátorságot önt belénk, harmóniát teremt, megerősít, nyugodttá tesz, a kozmikus és a földi energiákat összekapcsolja.

A fa a Fa földangyal hatását testesíti meg. Egyrészt gyökeret ereszt a földbe, ahol támaszt, élelmet és erőt talál a növekedéshez. Másrészt ágait az ég felé nyújtja, a napfényt és a kozmikus energiát is felhasználva a növekedéshez. Ezzel tökéletes egyensúlyt teremt a Föld és az Ég erői között. Azt is megmutatja, hogy ennek a két erőnek a test számára egyensúlyban kell lenni: ha a fakorona magasabbra nyúlna, mint amennyire a gyökerek meg tudják tartani, nem lenne tarása és kidőlne. Ha a gyökerek nagyobbak lennének a koronánál, nem tudna elegendő napfényt felvenni a növekedéshez. Ezeknek a tápláló energiáknak a hatására növekszik, fejlődik, virágzik, hoz gyümölcsöt és szaporodik a fa.

A Fa földangyal minden létezőben összhangba hozza a kozmikus és földi energiákat az egyén igényeinek megfelelően. Erősíti az élni akarást, a fejlődési vágyat és az érvényesülési erőt.

Az embert is átjárja, táplálja a kozmikus és földi energia. Ha e két erő között megfelelő viszony alakul ki, akkor jól érezzük magunkat, testünk egészséges és boldogulunk az életben. Ebben segít minket a Fa földangyal. Erősíti és harmonikussá teszi az energiaáramlást, különösen annak vertikális fajtáját. Ezzel segíti az egyenes, egészséges tartást. Segít testünknek, hogy a megfelelő tápanyagokat fel tudja venni, és teljesíti igényeit, hogy fejlődhessen és kivirágozhasson. Az aura rétegeit és a csakrákat összekapcsolja a fizikai testtel, hogy az energia és az információ akadálytalanul áramolhasson. Ez élénkséget és tettvágyat okoz. A test energiaháztartása többnyire javul, a hideg kezek és lábak melegebbek lesznek. A Fa földangyal erősíti az életerőt és a tettvágyat is. Fizikai testünket könnyebben elfogadjuk, mozgással, sportolással, megfelelő táplálkozással gondoskodunk egészségünkről. Testünket kellemes érzések, erő és bizalom tölti el.

A Fa-energia testünkben főként a hátat erősíti. Tapasztaljuk ki, hogy az energia mely helyeken gyülemlik fel. Könnyebb lesz átvenni az energiát, nagyságát befogadni. Nyugodtak leszünk, kialakul egy belső egyensúly, mint a fánál, amely évről évre megéli az évszakok váltását, virágzik, gyümölcsöt terem a megfelelő időben.

A Fa ereje abban is segít, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A Fa földangyal isteni eredetét legjobban akkor élhetjük meg, ha megfigyelünk egy fát, vagy meditálunk a fával. Merüljünk el energiájában, az üzenetben, amelyet nekünk közvetít.

Vannak, akiknek nehéz két lábbal megállni a földön. Törékenynek, finomnak tűnnek, kezük és lábuk hideg, szédelgősek és nehezen boldogulnak a földi dolgokkal. Meditációk alkalmával, vagy amikor az energiákat használják, úgy érzik, hogy könnyen elhagyják testüket. Nekik sem jó, ha gyökereket ereszthetnek, mert szűkösnek, nehézkesnek és unalmasnak érzik. A megfelelő "földelésnél" hiányzik nekik a könnyedség és a szárnyalás. Eltart egy ideig, amíg észreveszik, hogy milyen erőt és milyen kellemes testi érzéseket okoz a kiegyensúlyozott energiaáramlás. Ilyenkor pedig az életöröm is fokozódik.

A "földelés" és a "magas repülés" szakaszai váltakoznak - ahogyan a fa tavasszal és nyáron az ég felé nyújtja koronáját, télen pedig a tápanyagok és az aktivitás törzsében és gyökereiben található.

A Fa-esszencia használatakor sokan azt érzik, hogy gyökeret eresztettek, biztos talajon állnak, nyugodtak, kiegyensúlyozottak. Egyesek megnőtt étvágyukról számolnak be és főleg a "föld termékei" után vágyakoztak: mint burgonya, földimogyoró, sárgarépa.

Egy asszony azt mesélte, hogy az esszencia használatával a zűrzavaros napokban nyugodttá válik, és képes kikapcsolni.

 

A KÖVETKEZŐ HELYZETEKBEN HASZNÁLHATJUK:

- Az energiaáramlás harmonizálására.

- Az élni és tenni akarás erősítésére.

- Nehéz helyzetekben a belső tartás megőrzésére.

- Olyan helyzetekben, amikor két lábbal a földön kell állnunk.

- Hogy "leföldeljük" magunkat.

- Hogy talpra álljunk.

- A csakrák függőleges helyzetbe hozására.

- Hogy a növények gyökeret eresszenek és növekedjenek.

 

MEDITÁCIÓS GYAKORLAT

Lazítsuk el magunkat, és hajoljunk közel kedvenc fánkhoz, vagy gondolatban képzeljük el azt. Legyünk fává, érezzük a törzsét, amely gyökereket és a koronát összeköti, amely tartást ad neki, és amelynek révén a magasba nyúlhat, amely ellenáll a viharoknak. Aztán irányítsuk figyelmünket a gyökerekre, hogyan kapaszkodnak meg, milyen mélyre nyúlnak a földbe, és hogyan veszik fel onnan a tápláló energiát, amely aztán a fa törzsén keresztül a koronába áramlik. Figyeljük meg, hogyan nyúlnak az ágak az ég felé, hogyan fogadják be a Nap fényét és alakítják át hasznos táplálékká, hogyan játszanak a széllel, milyen virágokat és gyümölcsöt hoznak. Minden évben nő a fa, terebélyesebb lesz, gyökereit a földbe ereszti, ágait az ég felé nyújtja. Tanuljunk a fa adományából.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.