Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kristály

2010.09.30

Kristály

 

A magasabb tudat és rezgés összekapcsolása a testtel, a test kristályszerkezetének tisztázása, stabil rendszerek, állandóság.

A Kristály földangyal energiája világos, tiszta, kiegyensúlyozó, nyugodt, szolid, hasonló egy gyémánthoz vagy a tiszta herkheimi kristályhoz. Egységesít, tisztáz és megváltoztatja az időhöz fűződő viszonyunkat.

A Kristály földangyal rendelkezik azzal a képességgel, hogy a magas szellemi rezgést összekapcsolja az anyagi világgal, az isteni szellemet az anyagi világba vigye. Mindig olyan, mintha lelket öntene az anyagi világba. Összeköti a kristályokat és drágaköveket a szellemi lényekkel, amelyek általuk képesek hatást gyakorolni. A bolygókat összekapcsolja a bolygók szellemi lényegével, a fákat a fák belső lényegével, segít a helyes forma, stabil rendszer megtalálásában, amely kevés erőráfordítással fenntartható. A Kristály földangyal tisztázza a rendszereket.

 

A Kristály földangyal a drágaköveket összekapcsolja a szellemi létezőkkel, és segít testünknek a magasabb rezgésekhez és tudatsíkokhoz való alkalmazkodásban.. Ez elsősorban úgy történik, hogy a test kristályszerkezetét megszabadítja a terhektől, fájdalmas élményektől és emlékektől, amelyek a csontokban, izmokban, sejtekben lerakódtak. Ezért energiája segítséget jelent a tisztító, szabályozó fizikai munka esetében is, mint pl. Rolfing vagy kranio-szakrál terápia, masszázs.

A Kristály megszilárdítja a belső rendszereket, tartós rendet teremt, és ezzel képessé teszi őket arra, hogy befogadják a magasabb rezgéseket és energiákat. Különösen jól hat a Kristály-energia a csontvázra és a sejtek kristályszerkezetében. Ettől a magas rezgés megerősödik, harmonikusan beilleszkedik a testbe, és az egész testet magasabb, erősebb energiaszintre emeli. Így az életenergia, a prána, és más segítő kozmikus energiák könnyebben befogadhatók. A megtisztított kristályszerkezetek könnyebben átveszik a magasabb rezgéseket. Ha a kristályszerkezetek nem tiszták, zavart szenved a magasabb rezgésekhez való alkalmazkodás.

Ez az erő segít abban, hogy a lélek egyénisége, különleges fénye kifejeződjön a viselkedésben, a gondolatokban és a testben.

A Kristály energiája belső nyugalmat és higgadtságot teremt azzal, hogy megváltoztatja időérzékünket. Ahogyan egy kristály létrehoz egy szerkezetet, amely lassan növekszik, és sokáig él, úgy mi is higgadtan és békében szemlélhetjük, hogy mi történik.

A kristályrács erős, állandó rend, amelynek nincs szüksége energiára ahhoz, hogy fennmaradjon. A Kristály tehát képes minket is megtanítani arra, hogyan lehet hosszú távon rendet teremteni magunkban és környezetünkben. Nem úgy, hogy a cetliket a fiókba dugjuk, hanem lefűzzük egy irattartóba, és megfelelő helyet keresünk a számára.

Ha kapcsolatba kerülünk a kristályokkal, és megszemléljük szépségüket, illetve ha egy kristálybarlangban tartózkodunk, közelebb jutunk e természetben található isteni törvényszerűséghez. Ha elmerülünk ebben a képződményben, akkor átélhetjük és megérthetjük, mit jelent ez az isteni törvény.

 

A finomanyagú módszerek alkalmazásakor, mikor a rezgés megemelkedik a finomanyagú test gyorsabban átáll a magasabb energiaszintre, mint a tömör, tétlen fizikai test. A két test közötti nagy különbségek miatt bizonyos tünetek jelentkeznek, mint kimerültség, fájdalmak, rossz közérzet, fény- és zajérzékenység. Valószínűleg annál erősebbek ezek a tünetek, minél több terhet cipel a fizikai test.

Nem csak az energiákkal történő tervszerű foglalatoskodás vagy a meditáció által kerülhetünk kapcsolatba a magasabban rezgő energiákkal. A Föld energiaszintje is állandóan emelkedett az elmúlt években. Ez nem folyamatosan történik, hanem bizonyos napokon, amikor is feltűnően sok ember szenved az előbb említett tünetektől, anélkül, hogy látható okokat találnánk. Az érzékeny emberek, akik minden változást észlelnek, érzik, ha "valami van a levegőben". Ezeken a napokon a Kristály-esszencia balzsamként hat.

Gabriel Cousens szerint az egész emberi test ide-oda mozgó szilárd és folyékony kristályok kapcsolata, melyek az egész testnek átfogó energetikai mintát adnak. A csontváz olyan, mint egy masszív kristály, amely képes a rezgési energiákat - mint a hangok és a fény - elektromágneses és elektromos energiává alakítani és egészen a sejtekig eljuttatni.

A sejtek is rendelkeznek kristályos szerkezetű tulajdonságokkal, folyékony kristályoknak tekintjük őket. A folyékony kristályok olyan képződmények, amelyek folyadékra jellemző tulajdonságokat birtokolnak, információt tárolnak, és mérhető elektromágneses terük van. Egy időben képesek folyadékként és kristályként viselkedni.

Egy egészséges testben harmonikusan együtt rezegnek a kristályos szerkezetek és kölcsönösen befolyásolják egymást. Ha megszűnik az egyidejűség és a harmónia, a test megbetegszik. Amennyiben a kristályos szerkezet újra egyensúlyba kerül, visszaáll a harmónia.

Cousens azt írja, hogy a kristályos csontszerkezet minden külső és belső információ és rezgési energia antennája, megerősíti ezeket az információkat, és eljutatja minden sejthez és sejt alatti rendszerhez. Amikor az energiákkal dolgozunk vagy a Föld energiaszintje megemelkedik és a rezgési szint növekszik, ezt a változást a kristályos csontszerkezet befogadja, és továbbítja a sejtekig. Ha már a csontrendszeren belül is eltérések vannak, például sérül a gerincoszlop, akkor ez aktívvá válik éa rezgés megemelkedésénél. Újra jelentkezhet minden tünet. A kristályos szerkezet megtisztítása harmóniát teremthet az egész rendszerben (testben).

 

Akik Kristály-energiával dolgoztak, úgy érezték, mintha világos, kristályos fények és szikrák vették volna őket körül. Volt, aki hidegnek érezte ezeket, mások gyengédnek és puhának. Sok embernek kevésbé volt étvágya és kevesebbet evett. Mi mindig akkor használtuk a Kristály-esszenciát, amikor feszültnek, ziláltnak éreztük testünket. Ez különösen akkor érezhető, amikor a rezgés emelkedik. A Kristály-energia ilyenkor nyugtatóan hat, és tisztábban látunk.

Egy asszony mesélte, hogy a Kristály-energiától kiegyensúlyozottnak és nyugodtnak érezte magát, elkerülte a stressz. A stresszel fenyegető helyzetek előtt ma már a Kristály-esszenciát használja.

Általában igaz, hogy azok, akik nem "földelték le magukat", nehezen tudtak talpon maradni. Ajánlott tehát a megfelelő "földelés".

 

A KÖVETKEZŐ HELYEZETEKBEN HASZNÁLHATJUK:

- Ha új, magasabb energiarezgéseket akarunk bevonni testünket.

- Amikor a külső rezgés megemelkedik.

- A régi viselkedésminták és energetikai rendszerek tisztázására (a sejtemlékezés szintjén is).

- A test kristályos szerkezetének tisztázására, tisztítására.

- Hogy a tisztító és katartikus módszerek után tiszta fénnyel töltődjön meg a tér.

- Ha belül feszültnek és ziláltnak érezzük magunkat.

- A prána befogadását elősegítendő.

- Stresszes helyzetekben.

- Fénnyel történő táplálkozásnál.

- Az optimális testtartás elősegítésére.

- Hogy összhangba kerüljünk a kristályokkal és drágakövekkel, és hogy megértsük rezgésüket, energiájukat, üzenetüket.

- Kristályok és drágakövek gyógyítására.

 

MEDITÁCIÓS GYAKORLAT

Lazítsuk el magunkat a megszokott módon, és hívjuk magunkhoz a Kristály földangyal energiáját, hogy öleljen körül minket. Érezzük ezt az energiát, figyeljük meg, milyen tulajdonságokkal rendelkezik, milyen a színe stb.

 Miközben egyre jobban érzékeljük a Kristály-energiát, engedjük, hogy a koronacsakrán keresztül, amely fejünk közepén található, lassan és lágyan belénk áramoljon. Érezzük, ahogyan a Kristály-energia szeretetteljesen csontjainkba áramlik, először a koponyacsontba, majd az állcsontba, és a fogakba, miközben megtisztítja a csont szerkezetét, majd a nyakcsigolyákon keresztül eljut a gerincoszlophoz, a csontok tiszták lesznek és világosak, mint egy átlátszó kristály, egy herkheimi gyémánt. A Kristály- energia ugyanígy eljut a bordákba, a mellcsontba, a kar- és kézujjak csontjaiba és a medencecsontokba, hogy szilárd rend alakuljon ki, ahogyan azt eredetileg is szerettük volna, és amilyen a világmindenség rendje is, azután a felső combon, a térden és az alsó lábszáron keresztül jut el a lábakig. Miután a Kristály-energia az egész csontvázat megtisztította és megerősítette, a testünk többi kristályos szerkezetébe is beáramlik.

Miután egész testünket eltöltötte ez a lágy, tisztító, felderítő energia, érzékeljük gyökereinket, amelyek lábainkból és a gerincoszlop végéből, a farkcsontnál a földbe nyúlnak. Engedjük, hogy gyökereink még egy kicsit mélyebbre nőjenek a földbe, a föld szeretetteljesen tápláló magjába.

Végül vegyünk egy mély lélegzetet, és engedjük, hogy átáramoljon rajtunk a Föld tápláló ereje, amely a kristályokat és drágaköveket tökéletes, csodálatos formájukban és színükben teljesíti ki, így erőnk teljében térünk vissza újra a jelenbe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.