Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rafael

2010.09.15

Rafael

 

Gyógyítás, szerencse és egészség minden szinten, megerősödés, megújulás, a múlt megváltoztatása, a betegség és a lélek közötti összefüggés felismerése, annak meglátása, hogy mire van szükségünk a boldoguláshoz.

Rafael arkangyal energiája puha, körülölelő, gyógyító, tápláló, tisztító, építő, megújuló, mint a balzsam. Lágy, ugyanakkor erőteljes. Gyakran ábrázolják Rafaelt balzsamos üvegcsével, mert energiája gyógyír a testnek, a szellemnek és a léleknek egyaránt.

Rafael azáltal gyógyít, hogy a szeretet erejével újra helyreállítja az isteni rendet, újra összekapcsol az isteni szeretettel. Táplál és megerősít. Rafael hatáskörébe tartozik minden, ami a gyógyulással, a pihenéssel, a megfiatalodással és a megújulással áll kapcsolatban. Együtt dolgozik a gyógyítás  sok-sok angyalával.

Rafael az illetékes a "népek közötti béke" ügyében is. Közbeszól, ha zűrzavar és háború sérti vagy fenyegeti az emberi életet.

 

Rafael arkangyal fő feladata a gyógyítás. Életünk minden területére gyógyító hatással van, nem csak a testet, hanem az érzéseket, a gondolatokat, a helyzeteket, valamint Istenhez, a fényhez, az egységhez való viszonyunkat is rendbe teszi. Ha elfordulunk a szeretettől, ha elválasztva érezzük magunkat tőle, Rafael ereje világossá teszi, hogy a szeretet mindig körülöttünk van, magunkban hordjuk akkor is, ha nem vesszük észre. A mindenre kiterjedő szeretet olyan, mint a Nap, amely mindig süt, akkor is, ha éjjel van, ha elbújik a felhők mögött, és nem láthatjuk. Rafael azt is érthetővé teszi, miért hisszük, hogy elválasztattunk az egységtől. Megmutatja a fájdalom, a nyomasztó helyzet vagy a megbetegedés mögött húzódó gondolatokat.

Rafael ereje összeköt a szeretet erejével, és újra helyreállítja a rendet. Ez rendbe hozza a helytelenül, rendszertelenül működő testet. Energiája a sejtekig hatol, a sejtek tudatáig. Tápláló, szeretetteljes, lágy energiája beburkolja az emberi érzéseket, gyógyítóan hat a  félelemre, a bizalmatlanságra és a "megtört szívre". Mivel arkangyalként a spirituális fejlődéssel, az Istennel való kapcsolattal foglalkozik, azt is tudatosítja az emberben, milyen szellemi lépések állnak a betegségek mögött, mit kell tenni, hogy újra "épek" legyünk.

Ha érzelmi sokk éri az embert, Rafael energiája olyan, mint "balzsam a léleknek".

"Minden betegség, de nem minden beteg gyógyítható". Néha a betegek nem hajlandóak meggyógyulni, még akkor sem, ha ők keresik fel az orvost vagy a gyógyítót. A betegség figyelmességet, ápolást jelent számukra, vagy bűntudatuk kompenzálására használják. Rafael energiája ilyenkor is segít felismerni, hogy a gyógyításhoz vezető ajtót ki kell nyitni, és utána meg kell találni a megfelelő gyógyítót.

De nem csak a gyógyulásban segít Rafael, hanem az egészség fenntartásában is. Felismerjük testünk igényeit, gondoskodunk a megfelelő táplálékról, öltözékről, védelemről és érzelmi biztonságról.

Az orvosokat és a gyógyítókat gyakran Rafael energiája segíti és irányítja. Még ha a terapeuták nem is veszik észre, Rafael gyógyító ereje átáramlik rajtuk, és irányítja kezüket, gondolataikat. Igaz ez a gyógyítás egész területére, ápolókra, nővérekre és tudósokra, akik a betegségeket kutatják, vagy újterápiákat keresnek.

Rafael megmutatja az egységhez, az eredethez visszavezető utat. Ezért néha a "tékozló fiú angyalaként" is emlegetik. Hiszen "az apa" ajtaja soha nem zárult be, mi magunk vagyunk, akik letértünk az útról. Csak el kell határoznunk, és máris újra csatlakozunk az isteni erőhöz.

 

Az "egészséges" és "teljes" szavak ugyanazt az állapotot jelölik, egy olyan állapotot, amelyre sok ember törekszik: újra kötődni az istenihez, az egységhez, újra teljesnek, azaz egészségesnek lenni. A szentek közel vannak ehhez az állapothoz.

Minden betegség mögött egy tanulási folyamat valamely lépése áll. Ezt már sok ember tudja, és számtalan könyv segít abban, hogy ezt megértsük. Ennek ellenére meg lehet gyógyulni a betegségekből oly módon is, hogy a hozzájuk kapcsolódó feladatot nem tanultuk meg.

A testet gyógyítónak nagy tapasztalatuk van a betegségek gyógyításában, és képesek "csodát tenni". Olyanok, mint az autószerelő, akinek mindegy, mi okozta a hibát - esetleg nem figyelt a vezető az olajszintre, miközben a jelzőlámpa égett -, ő megjavítja az autót. Az emocionális gyógyítók képesek tisztázni az érzelmeket, a spirituális gyógyítóknál minden gyógyulás - függetlenül attól, hogy testi vagy emocionális - összekapcsolódik valamilyen spirituális tapasztalatszerzéssel. Amíg a "tanulás" nem történt meg, vagy az illető nem akarja felismerni, hogy mit kell tennie, a betegség többnyire továbbra is fennáll. Régebben a spirituális gyógyítókat gyógyító papoknak is nevezték, mivel a magasabb szellemi lények energiáival dolgoznak. Az a céljuk, hogy az ember és annak tervei, valamint a kozmikus rend között összhangot teremtsenek. Ez általában megteremti a test gyógyulásának feltételeit, így egy idő múlva megszűnnek a betegség tünetei - hacsak nem szolgálják a további ismeretszerzést, tanulást. Némely tünet az "aha"- élmények igazi tárháza.

 

A KÖVETKEZŐ HELYZETEKBEN HÍVJUK RAFAELT:

 - Ha távol érezzük magunkat a szeretettől, Istentől, az eredettől.

- Ha elveszve érezzük magunkat, Istentől és a világtól elhagyatva.

- Ha elégedetlenek vagyunk önmagunkkal, az élettel és Istennel.

- Ha megkeseredett, rezignált lelkiállapotban vagyunk.

- Spirituális gyógyításhoz, hogy ismét teljesek legyünk.

- Ha érzelmeink sérültek, ha úgy érezzük, "megszakad a szívünk".

- Betegségek gyógyításához.

- Hogy segítsünk a gyógyulási hajlandóságot.

- Hogy megszabaduljunk a hátráltató hozzáállástól és megrögzött gondolatainktól.

- Megújuláshoz, megfiatalodáshoz.

- Változó korban.

- Gyógyító tevékenységekhez, orvosok, gyógyítók, tanácsadók és kutatók munkájának megsegítésére.

- Ha erőtlennek és kimerültnek érezzük magunkat.

- A haldoklók utolsó útján.

 

MEDITÁCIÓS GYAKORLAT

 

Engedjük, hogy Rafael energiája átöleljen, átáramoljon auránkon, csakránkon. Ez az energia olyan, mint a balzsam, amely jótékonyan gyógyítja a fájó helyeket, amely lágyan körülvesz, és a fájó sebek felszippantják, mint a szomjazó növény a reggeli harmatot. Engedjük, hogy a balzsam egész auránkat és energiarendszerünket betöltse. Nem csak azokon a helyeken hat jótékonyan, amelyek betegek, amelyek nem természetes állapotban vannak, hanem az egész rendszerben. Rafael arkangyal balzsamos energiája úgy hat, mint egy kellemes masszázs finom illóolajokkal.

Aztán hagyjuk, hogy bőrünk felszívja ezt a balzsamot, hogy eljusson az izmokhoz, csontokhoz, minden szervünkbe és minden sejtbe. Mindent, ami testünkben beteg és nem természetes állapotban van, azt megérinti ez a gyógyító, megújító energia. És minden más részünket is táplálja, így visszaáll egész testünkben a természetes, egészséges rend, miközben jól érezzük magunkat, és nyugodtak vagyunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.