Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az igazság...

2010.09.09

Az igazság

 

Hogy mi az igazság? Mindenki amiben hisz, amiben tiszta szívvel hisz, úgy lesz amikor vége az életének. Ha valaki hisz abban, hogy halála után a mennybe vagy a pokolba jut és aszerint él, akkor az lesz. Ha valaki abban hisz, hogy eljön egy angyal érte és aztán elviszi őt a szeretteihez, akik már meghaltak, akkor úgy lesz. A "döntés" a mi kezünkben van. Isten meghagyta nekünk a végső döntés jogát is. Én ezért tartom egyenlőnek minden vallást és azért írtam a bemutató oldalra, hogy "hívd akárhogyan Istent", mert mindegy, hogy hogyan nevezzük, Ő akkor is Ő marad a többi csak körítés, a többit csak az emberek magyarázták hozzá. Mindennek a lényege a szeretet és hiszem, hogy mindennek alapja a Szeretet. Az a nagy fényesség, amiről oly sok könyv szól és oly sokan állítják, hogy a halál után ott a mérhetetlenül nagy fényesség, szerintem maga a Szeretet. Amikor azt mondják, hogy mindenki Egy és mindenki testvér, számomra annyit jelent, hogy mindannyian a Szeretet fényéből valók vagyunk. Számomra Isten maga a Szeretet! A szeretet mindennek alapja. A szeretet mindenkiben benne van. Fedezd fel magadban Istent! Élj úgy, hogy megtaláld magadban Őt! Nehéz, nagyon nehéz a nap minden percében aszerint élni, hogy semmi ne bosszantson fel, semmi ne térítsen el, de megéri a próbát, próbákat. Biztosan természetesen nem tudhatom, és nem is állítom, hogy hallottam egy angyalt a "fülembe súgni", de én hiszem, hogy így van.

A legnagyobb baj úgy hiszem a mai világunkban az, hogy sietünk. Elszaladunk dolgok mellett, amik fontosak. Szerencsére egyre több ember van, aki odafigyel a környezetünkre, akinek fontos, hogy a gyerekeink milyen világban nőnek fel... hogy lesz e még világ, amiben felnőhetnek, lesz e még ivóvíz, lesz e béke? Vagy el kell bujdosniuk majd a bűnözők elől. Hát nem érdeke mindenkinek egy szebb, békésebb, jobb jövő? Felbosszant maga a tudatlanság. Felbosszant amikor azt látom, hogy a nagymama az unokáját viszi lopni a boltba. Felbosszant, amikor azt a látom, hogy megy a család az utcán, apuci eldobja a szemetet és ezzel azt mutatja a gyerekeknek, hogy ez a normális. Minden a szülőkön múlik! Kedves tanárom, Farmosi tanár úr mondta egyszer: "Nincs rossz gyerek, csak rossz szülő." Aki erre azt mondja, hogy nem így van, az nem lát tisztán vagy vaj van a füle mögött. ..

Az élet csodás! Nézz meg egy természetfilmet és meglátod, hogy milyen gyönyörű világot kaptunk mi. Aztán gondolj végig azon, hogy mennyi állatfaj pusztult ki, amióta ember "uralkodik"  a földünkön. Gondolom mindenkinek először a dinoszauruszok jutnak az eszükbe. Van valaki, aki emlékszik még a tazmán ördögökre? Van valaki, aki felfogta épp ésszel, hogy Afrika néhány parkjában a háborúk miatt az oroszlánok száma 15 ezer példányról lecsökkent 6-ra? Nem hatezerre, hanem csupán hat élő példányra. Sőt, van olyan hely, ahol egy utolsó oroszlán fennmaradásáért küzdenek. Az elefántok száma is annyira lecsökkent egyes helyeken és a fennmaradó párszáznak a genetikai állománya annyira rossz lett, hogy már nincs is agyaruk vagy nagyon csökevényes, mert levadászták az összes olyan példányt, amelyik szép nagy agyarral büszkélkedhetett. Hová tűntek a vizilovak és hová a zebrák?  .....

Egyszerűbb ülni és nézni, ahogyan lassan kihal körülöttünk minden élőlény, állatok és növények, mint tenni értük akár csak annyit, hogy felhívjuk a figyelmét másoknak is arra, hogy nagyon, de nagyon rossz felé tartunk. Hogy mi ennek az értelme, hogy beszélünk róla és csak egyik ember a másiknak adja tovább azt, amit igazából mindenki tud? Nagyon sok értelme van! 1. Egyre inkább tudatosul az emberekben, hogy nagyon nem jó felé tartunk. 2. Ha kicsit mélyebbre megyünk, akkor megtudhatja sok ember, hogy pl. ha kihalnak a krokodilok egy bizonyos részről, akkor ezzel felborítják az egész ökoszisztémát. (Nem vagyok tudós, de bárki utánanézhet a Net Geo Wild adásaiban.) De igazság szerint nem is kell ilyen messzire mennünk. Nézzük a méheket. A rengeteg vegyszer, amivel permetezzük a növényeinket, s bár előírja a törvény, hogy mivel szabad és mivel nem, mégis nagyon sok méhcsalád pusztul ki miattuk. Pedig a dolog egyszerű: BE KELL TARTANI A SZABÁLYOKAT! A legdühítőbb, hogy a saját érdekünkben kell betartani a szabályokat és mégis sokan nem teszik ezt, pedig csak abba kellene belegondolniuk, hogy mit csinálnánk méhek nélkül....

Azt hiszem alapvető hiba a technika. Természetesen én sem vagyok a technika ellen, de tudni kell mire használni. Pl. használjuk, hogy elkényelmesedve üljünk a fotelben és számoljuk a szánkba repült sült galambokat, akkor rossz, amire használjuk. Manapság nagyon sok hasznos dolog születik a technika egyre fejlődő segítségével. Persze, szolgálja a kényelmünket is, de számos olyan dolgot fejlesztettek ki, ami jelentősen csökkentheti a környezeti ártalmakat. Ilyen például az úgynevezett bioház, passzívház. Persze ilyenkor jön a kérdés, hogy miből? Igazság szerint erre is lenne megoldás, csak valahogy az emberiség nem akarja felfogni, nem akar segíteni a másikon. Még az érdekből való dolgok is értéket nyernének, ha egy ici-picit gondolkoznának. Elmondom, hogy számomra mi tűnik megoldásnak (bár ez nem elsősorban a bioházakat biztosítja, hanem azt, hogy az egyre elszegényedő embereknek legyen hol lakniuk: Vagyunk annyian, hogy nem hiába mondják azt, hogy "mint a hangyák". Rászoruló önkéntesek összefognának és lista szerint - ami sajnos egyre inkább nő - lebontásra váró vagy éppen üres telkeket beépítenének azok számára, akik rászorulnak. A koncepció lényege az, hogy az államtól vagy magánszemélytő megnyerni olyan telkeket, amik előtte akár szántó vagy csak elhanyagolt ingatlanokból, romos épületekből álltak. Mindenkinek van joga, nem is joga, hanem kiváltsága lakni valahol. Hány ember hal meg telente az utcákon? Visszatéve az eredeti ötlethez és felvázolva azt: A variáns: az államtól megnyerünk egy lebontásra váró  ( vagy már összedőlt) ingatlant és az önkéntesek (akik ki-ki meglévőségeihez mértem hoz ki egy zsák cementet, ki ezt, ki azt. Akár azt is el lehet vállalni, hogy az összedőlt épületet "feltakarítjuk", a telket kipucoljuk, cserébe megkapjuk a "kitermelt" téglát, stb.) segítségével létrehozunk, nem menhelyeket, hanem saját tulajdonokat, amiket majd a majdani tulajdonbavevők visszafizetnek az államnak. A lényeg itt - azonfelül, hogy a rászorulók tulajdonhoz jutnak -, az, hogy javítsuk az életkörülményeket és valóban azok kapják a lakásokat, akik valóban rászorulnak, mert önhibájuk révén kerültek olyan helyzetbe, amiből a kilábalás - és valószínűleg nem túlzok - a halál.

Senki sem szereti a kolduló embereket az utcán és sajnos senki nem veszi őket emberszámba. Persze ennek is megvannak az alapjai, mert szinte kivétel nélkül bűzlenek az alkoholtól és sajnos hiába hangoztatjuk, hogy bárki kerülhet erre a sorsra. Viszont sokan közülük nagyon értelmes és diplomát szerzett emberek. És itt most ne kerüljön sor  félreértésre: Tervünk célja nem csupán a diplomás hajléktalanok, hanem az élniakarók és nem ingyenélők  - akármennyire durva kifejezés is - otthonteremése a cél és az, hogy a közösség végre közösség legyen. Segítsünk a másikon! Mindenkinek megvan a saját segítsége, ami bele tud adni egy építkezésbe, ha más nem, akkor a saját két keze. Ha ennek a javaslatnak lesznek támogatói, akkor elkezdjük a jogi proceduráit. Nem kérünk senkitől pénzt és tudom, hogy az internetes jelentkezés is sokak számára megoldhatatlan. Egyelőre csak annyit kérünk, hogy embertársi szeretetből, vagy csak azért - és itt most csúnya szóval élünk -, hogy a hajléktalanok  (le sem írom) lakáshoz, és ezáltal az életre lehetőséget kapjanak, akkor lájkolj!  Csak gondolj bele, hogy mi minden változna egy ilyen összefogástól. Politikától mentesen!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.