Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAK

2010.08.10

BAK

Mottó: "Én használom"

 

A Bak jegyet földiesnek nevezi az asztrológia, e jegy szülöttei éppen ezért józanul, megfontoltan gondolkoznak és meglehetősen anyagias beállítottságúak. Lassúak és alaposak tevékenységükben is, a nagy felbuzduásokank, lelkesedéseknek nem hívei, ezért mások szemében nehézkesek, kissé merevek.

A Bak az egyik legcsendesebb, legzárkózottabb típus, általában hajlik a melankóliára. Az életet kissé borúlátóan szemléli, szöges ellentéte a derűs, lelkes Nyilasnak. A Bak jegyű ember szereti a társaságot, de a beszélgetésnek inkább kívülálló szemlélője, semmint aktív részese. A társaságban mindig félrehúzódik, figyeli a többieket, mindent megjegyez, alaposan elraktároz emlékezetében.

Meglehetősen kritikusak önmagukkal, de főként kkörnyezetükkel szemben. Kevés barátjuk van, mert alaposan megnézik, kivel osszák meg örömeiket, bánataikat. Soha nem adják ki magukat teljesen, személyes, fontos dolgaikat magukba zárják. A Bak típus nagy akaraterővel rendelkezik. Munkájukban nincs semmi feltűnő, csendben, szinte észrevétlenül dolgoznak. A legtöbb Bak jegyű mégis sokra viszi az életben, mert a javakat gyűji, nem herdálja el. A vagyonszerzés számára az egyik legnagyobb öröm és boldogság forrása.

Sokan közülük igen magas pozícióba kerülhetnek, egyes asztrológusok szerint ez a jegy az államférfiak és a neves diplomaták, sikeres üzletemberek jegye, mert megfontoltak, kemények és befolyásolhatatlanok. De kikerül közülük jó kézműves is, hiszen szeretnek anyaggal, földdel, fémmel, fával dolgozni. Idősebb korukra szívesen munkálkodnak saját kertjükben, telkükön is.

A Bak jegyű - ez az egyik hibája - szívesen derül más kárára. Talán éppen azért, mert ők ne a sors kedveltjei, mindenért keményen meg kell küzdeniük. Őket nem segíti a Nap vagy a Jupiter. Igaz, uralkodó bolygójuk a Szaturnusz, a sors, a hivatás, a végzet szimboluma, és ez hosszú élettel és feltűnő szívóssággal jutalmazza szülötteit. A legtöbb Bak jegyű depresszióra, kedélybetegségekre hajlamos, sokan kínlódnak gyomorbántalmakkal is, mégis ők érik meg a leghosszabb kort valamennyi jegy szülöttei közül.

A Bak jegyűek szerelmi kapcsolatai sem sikeresek igazán, elsősorban azért, mert nem tudják kimutatni érzéseiket. Magányosan élik le életüket. Hidegnek, ridegnek tartják őket, de ez csak a látszat: aki ismeri őket, tudja, hogy érző szívű barátok, segítőkészek a bajban. Hibájuk még, hogy sötétben látják az eseményeket: ami másoknak apró bosszúság, abból ők tragédiát csinálnak.

Tárgyaikhoz, megszokott környezetükhöz igen ragaszkodnak, képesek sokáig hordani egy-egy divatjamúlt darabot is, mert megszokták, s nehezen cserélik ki otthonuk öreg bútorait is.

A Bak napu, ha társat keres Szűz vagy Bika jegyű, esetleg Mérleg típusú embert válasszon magának. Jó és szerencsés napjuk a szombat, számuk: 4 és 2. Színeik a sötétzöld, zöldesbarna és fekete. Fémük az ólom. Növényeik: borostyán, fagyongy, pálma. Viárguk a játcint.

 

Ha pontosabban szeretne tudni saját magáról információkat, kérésére kiszámítom az aszcendensét, hiszen az az igazán mérvadó. Csupán a születési idejére (év, hónap, nap, óra, perc) és a születési helyére lesz szükségem a pontos számításokhoz. Kérését - hogy titkosan tudjuk kezelni -, küldje el e-mailben az r.barbara80@gmail.com címre.

 

Üdvözlettel: Richter Barbara

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.