Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SKORPIÓ

2010.08.09

SKORPIÓ

Mottó: "Én kívánom"

 

E jegy szülöttei különösen erős akaraterejükkel tűnnek ki. Többnyire agrasszív természetű, határozott fellépésű. Mindig küzd valamiért, szorgalmas, dolgos és végtelenül kitartó. Ha kitűz egy célt maga elé, akkor azt tűzön-vizen át megpróbálja elérni. Kiváló az értelmi képessége, remekül helytáll vezetői szerepben. A történelem során a Skorpió típusú férfiakból kerültek ki a legjobb katonák, hadvezérek. Bátrak, elszántak, olykor kíméletlenek, kegyetlenek. Ez az a típus, amelyet vagy szeret, vagy gyűlöl a környezete. Velük szemben nem lehet az arany középutat választani, senki számára nem közömbösek, mindig felhívják magukra környezetük figyelmét valamivel.

A Skorpió nő is meglehetősen erős, kemény karakter. Bár szereti a családját és mindent megad számára, fontosnak érzi, hogy előrejusson hivatásában is.

A Skorpió-férfiak - a Mars hatására - jó sebészek, orvosok, vegyészek lehetnek. De igen sok tehetséges író, költő, művész került ki e típusból. Kiválóan szónokolnak, remelkül fejezik ki magukat szóban és írásban egyaránt.

Tipikus jellemzője még e jegynek a lobogó, nagy szenvedély a szerelemben is. Ha szeret, tüzesen szeret, s meglehetősen féltékeny. Szerelme tárgyát teljesen birtokolni kívánja. A hűség mégsem erős oldala, és bár házasságában többnyire kitart választott partnere mellett, ez nem akadályozza meg abban, hogy mellette másokat is meg ne ostromoljon, meg ne hódítson. Barátja kevés van, de azok mellett azután jóban-rosszban kitart. Igen sok ellenséget szerez magának csípős, éles nyelvével, mert soha nem rejti véka alá véleményét. Ha támadja valaki vagy rosszat állít róla, jaj az illetőnek: a Skorpió nem felejt és nem bocsát meg. Ha ellenfelét nem tudja azonnal megsemmisíteni, raktározza a sérelmét, és később, alkalmas pillanatban halálra zúzza, morzsolja.

A Skorpió kettős lelkületű, jellemét nehéz kiismerni - vagy éppenséggel lehetetlen. Tele van ellentmondással, gyakran lelki és érzelmi összeütközésbe kerül önmagával. Bár keménynek és hidegnek mutatkozik, mégis igen érzelmes. Remek humora van, találk a meglátásai. Híres, hogy mindenkit kíméletlenül kiveséz. Képes mulatni önmagán, de ezt másoknak, még a legközelebbi hozzátartozóinak sem ajánlhatjuk. Könnyen dönt barátságban, kapcsolatban. Számára csak két véglet van, rokonszenv és ellenszenv. Ha valaki ellenszenves számára, nem kísérletezik vele, hogy megismerje, nem foglalkozik tovább az illetővel.

Hiú, szereti, ha dicsérik, ha munkáját, eredményeit elismerik, személyét ajnározzák, bár a hízelkedőket tulajdonképpen megveti.

A Skorpió férfinak, nőnek mindig van rejtett arca is. Jellemzője, hogy inkább zárkózott, nem adja ki önmagát, viszont élénken érdeklődik barátainak titkai iránt, s olykor ezeket ki is fecsegi. Saját ügyeiben titkolódzó, ami nem tartozik másra, azt nem mondja el.

Legjobban a Halak, a Rák és a Szűz jegyű társ illik hozzá. Szerencsés napja a kedd, színe a sötétvörös általában és a tűzes színek. Növényben a bazsalikom, az aloe, a tölgy, a fenyő. Drágakőben a topáz, a malachit, fémben a mágnes és vas illik hozzá. Szerencsés száma: 2 és 9. Uralkodó bolygója a Mars.

 

Ha pontosabban szeretne tudni saját magáról információkat, kérésére kiszámítom az aszcendensét, hiszen az az igazán mérvadó. Csupán a születési idejére (év, hónap, nap, óra, perc) és a születési helyére lesz szükségem a pontos számításokhoz. Kérését - hogy titkosan tudjuk kezelni -, küldje el e-mailben az r.barbara80@gmail.com címre.

 

Üdvözlettel: Richter Barbara

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tiszaalpár Petőfi Sándor U. 12.

(Ajtai Aranka, 2017.11.15 13:03)

aa

(skorpió, 2011.05.13 22:06)

hello tök jó az oldal

Re: aa

(Skorpió, 2011.06.04 18:15)

Kedves Skorpió!

Örülök, hogy tetszik az oldal, igyekszem minél több tartalmat feltölteni és minden igényt kielégíteni. További jó kalandozást a honlapon!

Üdvözlettel: Richter Barbara