Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZŰZ

2010.08.09

SZŰZ

Mottó: "Én elemzem"

 

A Szűz csillagkép szülötteire az élénk értelem, jó felfogóképesség, beszéd- és íráskészség a jellemző. Igen racionálisak, gyakorlatiasak, tetteikben elsősorban az értelem diktál, és nem az érzelem. Bár vezetőnek is alkalmasak, de a beosztotti munkában válnak ki leginkább, főleg olyan területeken, ahol aprólékos, sok figyelmet igénylő munkát kell végezniük. Igen jó korrektorok, pénzügyi szakértők (matematika- és nyelvérzékük legtöbbször kiváló), de újságíróként is jól megállják a helyüket. S mert az uralkodó bolygójuk (akár az Ikreknek) a Merkur (az íráskészség, a tolvajlás és a kereskedés istene), igen alkalmasak minden kereskedelemmel kapcsolatos tevékenységre.

Jó családanyák és -apák kerülnek ki közülük, s kiválóan értenek a baráti körük megválogatásához. Jószívűek, szívesen segítenek másokon, ha nem is olyan nagyvonalúan, mint az Oroszlán, de megbízhatóak, számítani lehet rájuk a bajban is.

Jellemzőjük a pedantéria, amely valamilyen formában valamennyiüknél megnyilvánul. Vagy a tisztálkodást viszik túlzásba, vagy a lakást szépítik, tisztogatják örökösen, vagy a ruhaneműt, fehérneműt teszik helyükre kínos-pedánsan, gyűrődésmentesen összehajtogatva.

Ugyanakkor kiváló házigazdák. Mind a nő, mind a férfi Szűz szeret és tud is jól sütni, főzni. Külföldi útjaikról általában ritka fűszereket és recepteket hoznak haza, és szívesen mutatják meg konyhatudományukat baráti körben.

A Szűz jegyében született igen érzékeny típus, és pontosan érzékeli a környezetéből felé irányuló jelzéseket. HA rokonszenvet érez, rokonszenvvel válaszol, ha ellenszenvvel találkozik,  visszahúzódik.

Igen fejlett a kritikai érzéke, szívesen és gyakran bírál éles nyelvvel másokat, és sérelmezi, ha esetleg őt is támadás éri.

Sokat ad a környezetére, de önmagára is. Igen gondosan és tetszetősen válogatja össze ruhatárát, sokat ad a külső megjelenésre, ez alapján ítéli meg az embereket. Piszkos köröm, zsíros haj elegendő ok arra, hogy ne kívánjon barátkozni, közelebbi ismeretséget kötni valakivel, még ha tehetséges is az illető.

Remek az elemző-, analizálókészsége, mindent racionálisan, gyakorlatiasan mérlegel. Igen jó az emlékezete, nyugodtan lehet ilyen ügyekben rá hagyatkozni. Szívesen és sokat olvas, ezért számára kiváló ajándék a könyv.

Legjobban a Bika és a Bak típusúak illenek hozzájuk, de a Nyilas is jó partnerük lehet. Kedvező napjuk az íráshoz, bármiféle tevékenységhez a szerda. Színük a barna, a fehér és a kevert, tarka színek. Szerencsekövük a jáspis, vérkő, a sárga achát, a karneol, a topáz. Szerencseszámaik: 2 és 3. Uralkodó bolygójuk a Merkur, növényeik tehát a mogyoró, az azálea, a bab.

 

Ha pontosabban szeretne tudni saját magáról információkat, kérésére kiszámítom az aszcendensét, hiszen az az igazán mérvadó. Csupán a születési idejére (év, hónap, nap, óra, perc) és a születési helyére lesz szükségem a pontos számításokhoz. Kérését - hogy titkosan tudjuk kezelni -, küldje el e-mailben az r.barbara80@gmail.com címre.

 

Üdvözlettel: Richter Barbara

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.