Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nemzetközi ételek - Olaszország - Előételek, saláták

2011.01.22

Antipasti di mare (Előételtál a tenger gyümölcseivel)

 

HOZZÁVALÓK
scampi

fekete kagyló

zöld és fekete olajbogyó

ecetes hering (ruszli)

néhány garnéla

1 újhagyma

mentalevél

rozmaringág

frissen őrölt bors

olivaolaj (extraszűz)


A megadott hozzávalókat szépen elrendezem egy tálon. Zöld levelekkel díszítem, megszórom frissen őrölt feketeborssal és meglocsolom extra szűz olivaolajjal.

 

Háromszínű tojás (Uova tricolore)

 

HOZZÁVALÓK
3 keménytojás

zöld tojásfesték

piros tojásfesték

fokhagymás majonéz

mentalevelek


Egy tojást zöldre, egyet pedig pirosra festek, a harmadikat fehéren hagyom. A tojásokat az olasz zászló színei (zöld-fehér-piros) szerint újra összerakom. Egy tányéron szépen elrendezem őket. Fokhagymás majonézzel és mentalevelekkel díszítem.

 

Antipasto Italiano (Olasz előételtál)

 

HOZZÁVALÓK
10 dkg pármai sonka

10 dkg milánói szalámi

12,5 dkg mozzarella

1 zöld és 1 sárga paprika

1 kis cukkini

12 koktélparadicsom

fekete olajbogyó

2 gerezd fokhagyma

6 ek olivaolaj

zőldfűszer növények


A négybevágott paprikákat bőrös felükkel felfelé mintegy 8 percig grillezem. Vízbe dobom és lehúzom a bőrét. A cukkinit felszeletelem, enyhén megpirítom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymagerezdeket, az olivaolajat és a zöldfűszereket. A zöldségeket és a felszeletelt mozzarellát ebben a marinádban hagyom egy fél órát érni. Pármai sonkával, milánói szalámival, fekete olajbogyóval és frissen őrölt feketeborssal körítve tálalom.

 

Capresesaláta

 

HOZZÁVALÓK
fél kg szép, érett paradicsom

25 dkg mozzarellasajt

olivaolaj

bazsalikom

5 szem kapribogyó (finomra vágva)

bors

oregano


A sajtot (lehetőleg a bivalytejből készült bufala fajtájút) vékony szeletekre vágom. A paradicsomból egy csokrot formázok (úgy vágom fel, hogy a szárrésze még összetartsa). Az így keletkezett résekbe dugom a sajtszeleteket. Az olajból, bazsalikomból, oregánóból, kapriból, sóból és borsból öntetet készítek, a paradicsomokra öntöm és az egészet jól behűtöm.

 

Dinnye-Campari satáta

 

HOZZÁVALÓK
1 cukordinnye

1 dl Campari bitter

frissen őrölt bors

csipetnyi só

2 mentalevél


A cukordinnyét kifilézem és falatokra vágom. A mentaleveleket finom csíkokra vágom. Az összes hozzávalót óvatosan összekeverem és jól behűtöm.

 

Háromszínű paprikasaláta (Insalata tricolore)

 

HOZZÁVALÓK
20 dkg sárga paprika

20 dkg piros paprika

20 dkg zöld paprika

1 tk só

1 ek cukor

3 ek ecet

1/2 kk őrölt feketebors

1 ek vágott zöldpetrezselyem

1 ek olaj


A paprikákat kimagozom és vékony csíkokra vágom. A sóból, ecetből, és olajból egy Vinaigrette mártást keverek és a paprikákra öntöm. Kevés vízzel meglocsolom, cukorral ízesítem és megszórom apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

 

Mediterrán szalagtésztasaláta

 

HOZZÁVALÓK
10 dkg szalagtészta

4 dkg főtt garnéla

3 dkg szárított paradicsom

2-2 ek fekete és zöld olajbogyó

3 ek olivaolaj

1 ek metélőhagyma (vágott)

2 ek balzsamecet

bors

cukor


A szalagtésztát "al dente", azaz fogkeményre főzöm, hideg vízzel leöblítem és hűlni hagyom. Az olivaolajból, a balzsamecetből, sóból, borsból, kevés cukorból és a metélőhagymacsövecskékből egy öntetet keverek. A paradicsomot csíkokra vágom. Lazán átkeverem a tésztát a paradicsommal, a garnélával és az olajbogyókkal, majd nyakonöntöm az öntettel.

 

Olasz gombasaláta 1. (insalata di funghi)

HOZZÁVALÓK
25 dkg apró erdei gomba

1 kis fej lilahagyma

5 dkg majonéz

3 ek tejföl

2 tk citromlé

1 ek fehérbor

1 tk mustár

frissen őrölt feketebors


A gombát megmosom és sós vízben puhára főzöm, majd hűlni hagyom. A lilahagymát megtisztítom és apró kockákra vágom. A majonézből, tejfölből, mustárból, citromléből, fehérborból, valamint csipetnyi sóból és borsból mártást keverek és a többi hozzávalóra öntöm. Néhány órára a hűtőbe teszem.

 

Olasz gombasaláta 2. (insalata di funghi)

 

HOZZÁVALÓK
25 dkg apró erdei gomba

5 dkg majonéz

1 dl tejföl

2 tk citromlé

1 ek fehérbor

frissen őrölt feketebors

1 ek vágott zöldpetrezselyem


A gombát megmosom és sós vízben puhára főzöm, majd hűlni hagyom. A majonézből, tejfölből, citromléből, fehérborból, vágott zöldpetrezselyemből, valamint csipetnyi sóból és borsból mártást keverek és a többi hozzávalóra öntöm. Néhány órára a hűtőbe teszem.

 

Paradicsom-hagyma saláta (Insalata di pomodoro e cipolle)

 

HOZZÁVALÓK
80 dkg paradicsom

2 nagy fej hagyma

bors

cukor

ecet

petrezselyemzöld


Vékony szeletekre vágom a hagymát. A paradicsomokat egy merőkanállal forró vízbe mártom, bőrüket lehúzom, felszeletelem és a hagymakarikákkal együtt salátástálra teszem. Sózom, borsozom, kevés ecettel és cukorral ízesítem, majd megszórom vágott zöldpetrezselyemmel.

 

Hagymás-paradicsomos spagettisaláta

 

HOZZÁVALÓK
25 dkg spagetti

1 közepes fej hagyma

10 dkg paradicsompüré

1 ág rozmaring

frissen őrölt bors

1 kk só

1 ek cukor

3 ek olaj


A vékony karikákra vágott hagymát olajban enyhén megpárolom. Beleadom a sűrített paradicsomot, sózom, borsozom, rozmaringgal fűszerezem és felfőzöm. A lángot lekapcsolom és belekeverem a cukrot. "Al dente" megfőzöm a spagettit, leszűröm és összekeverem a paradicsomos sugoval. Jól behűtve tálalom.

 

Mediterrán salátatál

 

HOZZÁVALÓK
2 citrom

4 narancs

2 banán

20 szem érett olivabogyó

2 ek citromlé

1/4 kk só

2 ek cukor

3 ek joghurt

frissen őrölt bors


Öntet: A citromlevet elkeverem a cukorral, sóval, joghurttal és a frissen őrölt borssal.
Meghámozom a banánt, a citromot és a narancsot, majd 3 mm-es szeletekre vágom őket. Az olajbogyókat kimagozom. A gyümölcsöket egy lapso tálra rendezem és megöntözöm az öntettel. Hidegen tálalom.

 

Polesinei saláta

 

HOZZÁVALÓK
4 paradicsom

1 zellerszár

2 főttburgonya

1 hagyma

2 keménytojás


A vinaigrettemártáshoz:

1 ek borecet

1 ek mustár

3 ek olivaolaj

bors


Előbb elkészítem a "sauce vinaigrette"-t: Erős mustárt és borecetet csipetnyi sóval addig verek, míg a só fel nem oldódott. Utána verés közben hozzáadom az olivaolajat és az őrölt feketeborsot. A paradicsomokat elfelezem, a magjait egy teáskanállal kiszedem, a húsát apróra vágom. Ezt helyezem be első rétegként a saltástálba. Meghámozom a kihűlt főtt krumplikat, szeletekre vágom és ez lesz a következő réteg. feldarabolom a mosott zellerszár világosabb részeit. Ez lesz a harmadik réteg. A negyedik réteg egy karikákra vágott hagyma. A főtt tojásokat karikákra vágom és beterítem vele a salátástálat. Még egyszer átkeverem a mártást és a salátára öntöm.

 

St. André spagettisaláta

 

HOZZÁVALÓK
25 dkg spagetti

20 dkg puha sajt

1 zöldpaprika

3 ek finomra vágott petrezselyemzöld

1 szétnyomott fokhagymagerezd

4-5 ek olivaolaj

2-3 ek borecet, vagy balzsamecet

bors


A spagettit sós vízben 9 percig "al dente" főzöm. Szitán lecsurgatom és hideg vízzel leöblítem. A paprikát megmosom, kimagozom és igen finom kockákra vágom. Azt olajat, ecetet, fokhagymát, petrezselymet, sót és borsot jól összekeverem. A sajtot felkockázom. Az összes hozzávalót lazán összekeverem és 15-20 percig érlelem, majd, ha kell utánafűszerezem.

 

Tortellinisaláta

 

HOZZÁVALÓK
40 dkg tarka tortellini

1 közepes uborka

30 dkg húsos paradicsom

2 csomó zöldhagyma

4 szelet főtt sonka

2 ek ecet

1 ek majonéz

fél pohár tejföl

bors

saláta fűszerkeverék


A tortellinit sós vízben kifőzöm, majd hagyom kihülni. Az uborkát és aparadicsomot kockákra vágom, a hagymát felkarikázom, a sonkát csíkokra vágom. Ezeket egy tálba teszem. Az ecetet, a majonézt simára keverem a sóval, borssal, zöldfűszerrel és ráöntöm a salátástálra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood Coerce : Blood weight table

(AGydaynogNaign, 2018.10.03 19:45)

Compression est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-inde-horaires/