Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Számmisztika

2010.08.03

Számmisztika

 

Akár az asztrológia, ez is segítségünkre lehet, hogy figyelmesebben vizsgáljuk önmagunkat, s a bennünk meglevő képességekkel jobban éljünk.

A számmisztikához megadok egy táblázatot, amely segít a számításoknál. Legyünk pontosak! Hasznunkra válik, ha némi képzelőerővel és beleérző képességgel is rendelkezünk.

A számok jelentését olvasgatva jól jöhet egy kis önkritika: illenek- e ránk az adott leírások, túlságosan jelentős-e az eltérés? Ilyenkor a hibát ne csupán a számokban, önmagunkban is keressük!

 

Táblázat

 

 Számok  Betűk    

 1  A, J, S    
 2  B, K, T    
 3  C, L, U    
 4  D, M, V    
 5  E, N, W    
 6  F, O, X    
 7  G, P, Y    
 8  H, Q, Z    
 9  I, R    

 

Mielőtt azonban belekezdenénk a számításokba, nézzük meg, mit szimbolizálnak a számok a bolygókkal való kapcsolatuk alapján:

 Az 1-es a szellemiséget, a kezdeményezőképességet, a vezetői készséget, a kreativitást jelöli a szellemi Nap hatására.

A 2-es az érzelmi képességet, a diplomáciai készséget, találékonyságot, ügyességet jelöli a fizikai Holddal szoros kapcsolatban.

A 3-as szám az egyénben meglevő művészi képességekkel hozható összefüggésbe, kifejezési lehetőségeit mutatja fel, s ebben a Jupiter bolygó hatását vélik felfedezni.

A 4-es szám - uralkodó planétája a fizikai Nap - az emberi teljesítőképességre utal, a munkában kibontakozó, kibontakoztatható lehetőséggel hozható összefüggésbe.

Az 5-ös szám az egyén kifejezőkészségével, észbeli képességeivel, okosságával, talpraesettségével és a megérzések pontosságával van kapcsolatban a Merkur bolygó hatására.

A 6-os szám az egyénben rejlő harmóniát jelöli, lelki egyensúlyára, alkalmazkodókészségére hat, bolygója a Vénusz.

A 7-es szám a szellemi, a lelki élettel áll összefüggésben, az érzelmek tartósságát és a szenvedélyek intenzitását jelöli a szellemi Holddal összefüggésben.

A 8-as szám a gyakorlatiasságot jelöli, a szorgalmat, akaraterőt, a megbízhatóságot, ezért kapcsolódik szorosan a Szaturnusz bolygóval.

A 9-es szám a Mars bolygóval áll kapcsolatban e tudomány követői szerint, és az egyén adottságait jelöli: milyen képességekkel rendelkezik; mekkora a munkabírása; utal testi erejére, bátorságára is.

Beszélnünk kell még a11-es és a 22-es számról is.

A 11-es szám (amely úgy is felfogható, mint az 1+1, azaz a kettő magasabb foka) a Neptun bolygóval áll összefüggésben, s így az embernek a tisztánlátás és megvilágosodás már-már látnoki képességét adja.

A 22-es szám (ez a 2+2 magasabb fokon való ismétlődése) a Plutó bolygóval hozható összefüggésbe, és így a számmisztika szerint magasabbrendű szellemi képességeket jelöl, de utal az emberekkel (tömeggel) való kapcsolatra is. Ugyanakkor nagyfokú bölcsességet és emberbaráti érzéseket kölcsönöz az egyénnek.

 

A számmisztikához szükségünk lesz a nevünkre, születési évünkre, hónapra, napra. A név a házasságkötésnél vagy névcserénél változhat. Azt használjuk, amelyet születésünkkor kaptunk. Alapszabály: a számokat (a betűk értelmezésének megfelelően) vízszintesen, egyenként adjuk össze, és ezt addig ismételjük, amíg egyetlen egyjegyű számot nem kapunk. A már említett kivételek a 11 és 22.

A számok és a betűk segítségével kiszámíthatjuk az életutunkat, megismerkedhetünk a belső és külső személyiségünkkel, megtudhatjuk sorsszámunkat, a személyes évet...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.