Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


URALKODÓ BOLYGÓK

2010.08.11

URALKODÓ BOLYGÓK

 

A Nap az Oroszlán jegyében érzi "otthon" magát, a Hold a Rák csillagképben, a Vénusz a Bika és a Mérleg jegyében,  a Merkur az Ikrek és a Szűz jegyében, a Jupiter a Nyilas és a Halak jegyében, a Mars a Kosban és a Skorpióban, a Szaturnusz a Bakban és a Vízöntőben, az Neptun a Halak csillagképben és a Plutó a Skorpió jegyében.

Az egyes bolygók hatása  - az asztrológia szerint - elsősorban saját csillagképében érvényesül leginkább, de mint már esett róla szó, az első házban (aszcendens) is döntő a jellemformáló ereje.

A Nap az egyéniség meghatározója, az életerő kifejezője. Minden képletben meghatározó a szerepe.

A Hold elsősorban a személyiséget formálja, a lélekre és az érzelemvilágra hat, színesíti a fantáziát, de jelöli az egyén általános egészségi állapotát is. (Női képletben nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a Hold hatásának.)

A Merkur az intelligencia jelölője, az egyén észbeli képességeit, logikus gondolkodását fejleszti. Az emlékezőtehetséget, a jó írás- és kifejezőkészséget bontakoztatja ki.

A Vénusz elsősorban a szerelemmel, a szépséggel, a zenével, a tánccal, általában a művészetekkel áll szoros kapcsolatban. Szeretetreméltóvá, kedvessé, vidámmá, szórakozáskedvelővé, kifinomult ízlésűvé formál.

A Jupiter a bölcsességet és az igazságérzetet fejleszti és az egyén törvény iránti tiszteletét. (Az asztrológusok ezt a bolygót tartják a jólét, a nagy szerencse jelölőjének is.)

A Mars a jellemet formálja, önbizalmat, merészséget, tetterőt ad, de az ösztönéletet is meghatározza.

A Szaturnusz a nagy nevelő, jellemformáló, szívóssá és kitartóvá, meggondolttá, alapossá tesz. Jó emlékezőtehetséggel és kiváló koncentrálóképességgel ruház fel.

Az Uránusz találékonyságot, eredeti gondolkodásmódot, nagy képzelőerőt kölcsönöz az egyénnek. Függetlenségre teszi hajlamossá, emberszeretetre sarkallja.

A Neptunusz képzelőerővel és nagyfokú beleérzőkészséggel ruház fel. Művészi készséget, tehetséget ad  (főként a festészet, a zene és a mozgásművészetek területén), áldozatkészségre és önfeláldozásra tesz hajlamossá.

A Plútó filozófikus gondolkodásmódot, már-már prófétai megérzéseket kölcsönöz, hatalmas energiával lát el, elszánttá, vakmerővé tesz - és önkritikussá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.